Koulutuskalenteri

Teollisen pintakäsittelyn koulutus

Koulutuksen sisältö

Työvoimakoulutus

AIKA
29.8.2019 - 9.1.2020 (90 pv)

HAKU
6.8.2019 mennessä https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/685878
Koulutuksen numero 685878.
Huom! Hakuaikaa jatkettu 19.8. asti. Aiemmat hakemukset huomioidaan.

KOULUTUSPAIKKA
lähiopetuksen osuus (30 pv) Centria-ammattikorkeakoululla, Joutsentie 11, Ylivieska


Oletko kiinnostunut teollisesta pintakäsittelystä ja haluaisit työllistyä pintakäsittelytehtäviin? Teollista pintakäsittelyä tehdään mm. erilaisissa puutuoteteollisuuden yrityksissä. Alueella on mm. saha-, ovi- ja ikkunateollisuutta, listan valmistusta sekä kalustevalmistajia, jotka tarvitsevat osaavaa työvoimaa pintakäsittelyn tehtäviin.

Koulutuksessa saadaan osaamista teollisesta pintakäsittelystä ja sen vaatimuksista yrityksen tarpeisiin. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti opiskelijan ammattitaitoa teollisen pintakäsittelyn alalla sekä työllistyä teollisen pintakäsittelyn tehtäviin.
Kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja jotka ovat kiinnostuneet teollisen pintakäsittelyn tehtävissä työskentelemisestä. Tiettyä pohjakoulutusta ei vaadita.
 
Koulutuksessa perehdytään pintakäsittelyn perusteisiin, pintakäsittelyprosessiin, aineisiin, laitteisiin, työturvallisuuteen, pintakäsittelylinjan hallintaan, huoltoon ja ylläpitoon sekä pintakäsiteltävien tuotteiden laatuun ja testausmenetelmiin. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi toimia linjankäyttäjänä pintakäsittelyä tekevässä yrityksessä. Tavoitteena on myös tukea yrityksiä osaavan työvoiman saamisessa.

KOULUTUKSEN TOTEUTUS
Koulutuksen kesto on 90 pv, josta 30 päivää tietopuolista opetusta ja 60 pv työssäoppimista yrityksessä. Tietopuolinen opiskelu koostuu lähiopetuksesta, teoriasta ja käytännön harjoittelutehtävistä. Koulutus on kokopäiväistä, 7 oppituntia päivässä. Lähiopetus järjestetään Ylivieskassa Centria puulaboratoriossa osoitteessa Joutsentie 11, Ylivieska.

Koulutuksessa on valmiita työssäoppimispaikkoja yrityksissä, joissa tehdään teollista pintakäsittelyä. Opiskelija on työssäoppimassa 1-3:ssa yrityksessä, 20-60 pv/yritys.

Tällä hetkellä työssäoppimispaikkoja on valmiina mm. seuraavissa yrityksissä:
Edux Ovet Oy, Nivala
E.T. Listat Oy, Ylivieska
Inwido Finland, Eskola
Maler Oy, Ylivieska
Kensapuu Oy Himanka
Topi-Keittiöt Oy, Kalajoki


KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Opiskeluun orientointi
Pintakäsittelyn perusteet
Korttikoulutukset (työturvallisuuskortti, trukkikortti ja EA1)
Pintakäsitellyn tuotteen laatu
Lean-periaatteet
Huolto ja kunnossapito
Käytännön pintakäsittelyratkaisut
Työnhakuvalmennus
Työssäoppiminen 60 pv

Lisätietoja koulutuksesta
Kouluttaja Elisa Saarela, 044 4492 635, elisa.saarela@centria.fi
Kouluttaja Petri Wirkkala, 040 5866 495, petri.wirkkala@centria.fi
Koulutuspäällikkö Paula Oja, 044 4492 721, paula.oja@centria.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

          


Organisaatio Centria
Koulutus alkaa 29.8.2019
Koulutus päättyy 9.1.2020
Hakuaika päättyy 19.8.2019
Hinta maksuton
Laajuus 90 pv
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.