Koulutuskalenteri

Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon suorittaneena sinulla on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet alan eri tehtäviin sekä jatko-opintoihin. Vaatetuksen osaamisalan suorittaneena vaatetusompelijana hallitset sekä teollisen että ateljeetyyppisen vaatteiden suunnittelu- ja valmistusprosessin. Sinulla on valmiudet toimia yrityksissä kaavoituksen, valmistuksen ja viimeistyksen eri tehtävissä. Sinulla on hyvä materiaalituntemus ja taito valmistaa tuotteita kankaiden lisäksi alan erikoismateriaaleista, kuten esimerkiksi nahasta. Vaatetusompelija voi työllistyä myös esimerkiksi pukuvuokraamoon tai puvustamoon. Korjausompelu ja vaatteiden muodistus on osa vaatetusompelijan työnkuvaa. Opintojesi aikana omaksut liiketaloudellisen ajattelutavan, mikä antaa valmiuksia toimia vaatetusalan kaupan asiakaspalvelussa ja kokemuksen myötä mahdollisuuden toimia itsenäisenä yrittäjänä. Osaat käyttää tietotekniikkaa apuvälineenäsi ja hyödyntää taitojasi tietojen sähköisessä välityksessä osapuolelta toiselle.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa.
Koulutuksen sisältö Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) sekä vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp). Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp: - Tekstiili- ja vaatetusalan perustehtävissä toimiminen Vaatetuksen osaamisalan vaatetusompelija, pakolliset tutkinnon osat: - Vaateompelun perustehtävissä toimiminen - Vaateompelun ja asiakaspalvelun tehtävissä toimiminen - Vaateompelun ammatillisen projektityön toteuttaminen Valinnaisia tutkinnon osia ovat muun muassa: - Kaavoitus- ja sarjontatöissä toimiminen - Muotoilu- ja valmistustehtävissä toimiminen - Vaatetusalan erikoismateriaalien työstäminen - Myyntipalvelun toteuttaminen - Yritystoiminnan suunnittelu Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvat, valinnaiset tutkinnon osat: - Ateljeetyö - Kangaskaupan palvelut - Pesulapalvelut - Sarjatuotanto - Muodistaminen Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen - Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen - Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp.
Koulutuksen toteutus Vaatetusompelijaksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella.
Tutkinto

Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto


Lisätiedot
Vaatetusompelijan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Lisätietoja koulutuksesta: opinto-ohjaaja Marjo Saarinen, p. 044 725 0183 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.