Koulutuskalenteri

Hevostalouden perustutkinto

Koulutuksen tavoite Hevostalouden perustutkinto on käytännönläheinen koulutus hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille. Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa. Hevosten ja talliympäristön hoidon perusteiden osaamisen lisäksi hevostalousalalla toimiminen edellyttää vastuuta omasta työstä ja turvallisuudesta, hoidettavista eläimistä, yrityksen ympäristöstä sekä asiakkaiden turvallisuudesta ja palveluiden laadusta. Työ vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä, sitoutumista ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hyvä fyysinen kunto helpottaa työskentelyä vaihtelevissa työolosuhteissa. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. hevostenhoitajana, hevosharrasteohjaajana tai itsenäisenä yrittäjänä hevospalveluja tuottavassa yrityksessä (harrastetallit, ratsastuskoulut, vaellustallit) tai erilaisilla talleilla (siittolat, oriasemat, valmennustallit). Hevosharrasteohjaaja erikoistumisen hyvin suorittaneet saavat SRL:n hevosharrasteohjaaja-nimikkeen.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa.
Koulutuksen sisältö Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp). Hevostaitojen ja tallitöiden opiskelun lisäksi koulutuksessa suuntaudutaan hevosharrastepalvelujen tuottamiseen. Opinnoissa harjoittelet mm. ratsastusta, ratsastuksen ohjaamista ja ratsastusretkien järjestämisestä. Valinnaisopinnoissa voit erikoistua esimerkiksi kilpahevosten hoitamiseen, hevosten kanssa luonnossa liikkumiseen tai ratsastustaidon kehittämiseen. Hevostaitojen ja tallitöiden opiskelun lisäksi koulutuksessa voi erikoistua joko hevosharrastepalvelujen tuottamiseen tai hevoskasvatukseen tai voit yhdistellä valinnaisopinnoista oman kokonaisuuden. Hevosharrasteohjaajaopinnoissa harjoittelet mm. ratsastusta, ratsastuksen ohjaamista ja ratsastusretkien järjestämisestä. Hevoskasvatusopinnoissa harjoitellaan mm. varsojen ja siitoshevosten hoitoa, ratsastusta ja ajamista monipuolisesti. Valinnaisopinnoissa voit erikoistua esimerkiksi kilpahevosten hoitamiseen, hevosten kanssa luonnossa liikkumiseen tai ratsastustaidon kehittämiseen.
Koulutuksen toteutus Hevostenhoitajaksi opiskellaan Perhon toimipaikassa, jossa opit työskentelemään erilaisissa hevostenhoito- ja asiakaspalvelutehtävissä ratsastuskoulussa, täyshoitotallissa ja varsapihatossa. Opinnot sisältävät työssäoppimisjaksoja erilaisilla talleilla (esim. Ratsastuskoulut, vaellustallit, siittolat, oriasemat). Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta. Opiskelijoilla on mahdollisuus valita myös lukio-opintoja haluamassaan laajuudessa: joko koko lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (Hevostalouden polku) tai vain ylioppilastutkinnon edellyttämä määrä lukio-opintoja (Kaksoistutkinto). Lukio-opintoihin on vaihtoehtoisesti mahdollista sisällyttää 2 hevostalouden perustutkinnon osaa (Hevosharrastajan polku). https://peda.net/perho/lukio/hakijalle
Tutkinto

Hevostalouden perustutkinto


Lisätiedot
Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen johdosta. Erilaiset allergiat (esim. eläin- ja pölyallergiat) voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle. Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Lisätietoja koulutuksesta: hakijapalvelut 040 808 5010 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.