Koulutuskalenteri

Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala

Koulutuksen tavoite Metsäalan perustutkinto antaa perusvalmiudet kaikkiin metsäalan ammatteihin. Tällä alalla pääset tekemään itsenäistä ja haastavaa työtä. Metsäkoneenkuljettajat työskentelevät koneyrittäjinä tai heidän palveluksessaan. Koulutus antaa sinulle pätevyden toimia hakkuukoneen ja ajokoneen kuljettajana. Kannuksessa suoritettujen perusopintojen jälkeen sinun on mahdollista opiskella myös puutavara-autonkuljettajaksi.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa (haku Tredun kautta). Metsäkoneen käyttö edellyttää kuljettajalta hyvää havaintojen ja liikesuoritusten yhteensovittamista. Metsäkoneenkuljettajan on sopeuduttava yksintyöskentelyyn ja vuorotyöhön. Työ on itsenäistä ja vastuullista. Hyvät tietotekniikan käyttötaidot ja automaation hallinta ovat edellytys tämän päivän metsäkonetyössä. Tutkinnossa on terveydentilaa koskevia vaatimuksia opiskelijaksi hakeville. https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/hakijan-terveystila/
Koulutuksen sisältö Metsäalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) sekä vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).
Koulutuksen toteutus Metsäkoneenkuljettajaksi opiskellaan Kannuksen toimipaikassa. Metsäalan opinnot sisältävät tietoja ja taitoja koneiden käytöstä ja kunnossapidosta, ympäristön hoidosta ja -suojelusta, metsien käsittelystä, puun tuottamisesta ja puutavaran laadun hallinnasta sekä yritystaloudesta. Ympäristöosaaminen ja tvt-tekniikka ovat tärkeä osa metsäkoneenkuljettajan työnkuvaa. Opintoihin kuuluu paljon työssäoppimista, viimeisenä vuonna sitä on noin kolmasosa.
Tutkinto

Metsäalan perustutkinto


Lisätiedot
Koulutukseen hakeudutaan yhteishaussa Tampereen seudun ammattiopistoon (Treduun) ja Kannuksen toimipaikkaan. Metsäkoneenkuljettajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Opisto tarjoaa maksuttoman asuntolapaikan sekä ruokailut. Opisto sijaitsee kauniissa jokirantamaisemassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lisätietoja koulutuksesta: perustutkintovastaava Pertti Hanni, p. 044 725 0634 koulutussuunnittelija Heidi Jokinen, p. 044 725 0624 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.