Koulutuskalenteri

Media-alan perustutkinto (ent. audiov. viestinnän pt)

Koulutuksen tavoite Media-alan perustutkinnon suorittanut toimii erilaisten mediatuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen, myyntiin ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Mediapalveluiden toteuttajalla on erityisosaamista oman mielenkiintonsa ja osaamisensa mukaisesti johonkin av-viestinnän osa-alueeseen, kuten kuvaan, ääneen, jälkikäsittelyyn tai tapahtumatekniikkaan. Perustutkinnon suorittanut voi toimia media-alan yritysten, julkisen sektorin, yhteisöjen tai muiden toimijoiden palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Mediapalvelujen toteuttajalta vaaditaan yhteistyökykyä, asiakaspalvelutaitoja, luovaa ajattelua sekä teknistä osaamista. Englannin kielen taidosta on alalla hyötyä. Koulutus on mukana yhteishaussa.
Koulutuksen sisältö Ammatillisena peruskoulutuksena suoritettava perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osaamispistettä), yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. - Media-alan ammatilliset tutkinnon osat, 15 osp - Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan pakolliset tutkinnon osat, 30 osp - Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp - Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp - Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp Opinnoissa voi suuntautua joko liikkuvaan kuvaan ja ääneen, animaatio-, tehoste- ja 3D-tuotantoon, valokuvaukseen ja graafiseen tuotantoon, tapahtumatuotantoon tai verkkojulkaisemiseen. Tutustu tutkintoon tarkemmin osoitteessa: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1954441/ops
Koulutuksen toteutus Mediapalvelujen toteuttajaksi opiskellaan Kokkolan ammattikampuksella mediakeskus Limessä. Osa sisällöistä on tarjolla verkko-opintoina. Osaamista syvennetään asiakaslähtöisissä tuotantoprojekteissa sekä työelämässä. Tutustu mediakeskus LIMEen osoitteessa www.mediakeskuslime.fi.
Tutkinto

Media-alan perustutkinto


Lisätiedot
Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit kehittää alan osaamistasi työelämässä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin. Lisätietoja koulutuksesta antavat: - perustutkintovastaava Jussi Järviniemi, p. 040 808 5036 - opinto-ohjaaja Tapio Oinas, p. 040 808 5090 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.