Koulutuskalenteri

Maatalousalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Tavoitteena on saada monipuoliset perustiedot ja -taidot maatalousalalta esim. sukupolvenvaihdos- tai alanvaihdostilanteissa.
Koulutuksen kohderyhmä Tutkinto on tarkoitettu maatalousalan ammatista kiinnostuneille. Tutkinnon suorittaneet työskentelevät maaseutuyrittäjinä, lomittajina, tuotantoeläintenhoitajina, urakoitsijoina tai maataloustarvikemyyjinä. Tutkinnon suorittajalta ei vaadita aiempaa koulutusta tai kokemusta alalta. Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja valmistavan koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Näyttötutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.
Koulutuksen sisältö Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta: - Työskentely maatalousalalla - Maaseutuyrittäminen - Maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitaminen Valinnaisina voi suorittaa tutkinnon osia erilaisten tuotantoeläinten hoitamisesta, peltokasvien tuottamisesta, maatalouskoneiden huoltamisesta ja/tai metsien hyödyntämisestä oman kiinnostuksen ja tarpeen mukaan.
Koulutuksen toteutus Monimuoto-opetus: Lähipäiviin on mahdollista osallistua myös verkon kautta. Etäpäivien tehtävät tehdään omaan yritykseen tai työssäoppimispaikkaan liittyen. Työssäoppiminen tehdään omassa yrityksessä tai työssäoppimispaikassa. Lähiopetuspäivät järjestetään loka-huhtikuussa ja niitä on 3-6 päivää kuukaudessa. Koulutuksen kesto noin 2 vuotta.
Tutkinto

Maatalousalan perustutkinto


Lisätiedot
Osallistujilta peritään tutkintomaksu 58 ¿. Lisätietoja koulutuksesta: Matti Louhula 044-7250655 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Organisaatio
Hinta 58 ¿
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.