Koulutuskalenteri

Hevostalouden perustutkinto

Koulutuksen tavoite Hevostenhoitaja on hevosalan ammattilainen, joka huolehtii hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteisssa ja käyttötarkoituksissa.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Käytännönläheinen hevostalouden perustutkintokoulutus soveltuu hevosten parissa työskenelemisestä kiinnostuneille.
Koulutuksen sisältö Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).
Koulutuksen toteutus Hevostenhoitajaksi opiskellaan monipuolisessa hevosurheilukeskuksessa, jossa voit erikoistua raviurheiluun, kengittämiseen, valjastöihin, hevoskasvatukseen tai hevospalveluiden tuottamiseen. Opit mm. käsittelemään ja hoitamaan erilaisia hevosia, kengittämään ja valmentamaan eri-ikäisiä ravihevosia sekä opettamaan varsoja ajolle. Koulutus sisältää opetuskokonaisuuden hevosten käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta. Koulutus toteutetaan yhteistyössä hevosurheilun ammattilaisten kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua alan kansainvälisyyteen työssäoppimisen tai opiskelijavaihdon kautta.
Tutkinto

Hevostalouden perustutkinto


Lisätiedot
Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle. Voit suorittaa hevostenhoitajatutkinnon myös yhdistelmäopintoina, jolloin suoritat hevostalouden perustutkinnon lisäksi lukion yhtä aikaa. Koulutus kestää tuolloin noin 4 vuotta. Lukio-opetus järjestetään Kaustisen lukiossa. Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esim. agrologi (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti tai maisteri. Lisätietoja koulutuksesta: opinto-ohjaaja Eliisa Koivukoski, p. 044 725 0666 Muun henkilöstön yhteystiedot (valitse toimipaikaksi Kaustisen toimipaikka) http://www.kpedu.fi/yhteystiedot/henkilöhaku?p=Kaustisen toimipaikka Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.