Koulutuskalenteri

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Valmistuttuasi datanomiksi olet tietojenkäsittelyn ammattilainen. Työtehtävien mukainen nimikkeesi voi olla esimerkiksi myyjä, ohjelmoija, peliohjelmoija, Web Designer, projektinvetäjä, kouluttaja tai IT-alan yrittäjä. Tutkinnon suorittaneella datanomilla on hyvät ohjelmoinnin perusvalmiudet sekä hyvät valmiudet kehittyä vaativiin ohjelmointitehtäviin - esimerkiksi peliohjelmointiin, www-suunnitteluun ja kaupan alan ohjelmointitehtäviin.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Alalla työskentely vaatii ongelmanratkaisukykyä sekä luovuutta, joustavuutta ja luotettavuutta. Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat eduksi niin myynti- ja palvelutehtävissä kuin projektityöskentelyssä.
Koulutuksen sisältö Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Pakolliset tutkinnon osat (ohjelmistotuotannon osaamisala), 135 osp: - Palvelutehtävissä toimiminen - Järjestelmän hankinta ja käyttöönotto Valinnaiset tutkinnon osat. Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen - Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen - Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp.
Koulutuksen toteutus Datanomiksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella. Opiskelet ohjelmointia ja tietokantoja, joita käytetään mm. verkkokaupoissa ja muissa sähköisissä palveluissa sekä graafisissa ohjelmissa. Ohjelmointikielinä ovat C++, PHP ja Java. Ohjelmistotuotannon osaamisalassa painottuvat ohjelmistotuotannon eri vaiheet: ohjelmiston määrittely, suunnittelu ja ohjelmiston toteuttaminen. Näiden lisäksi opiskelet tietojärjestelmien hallintaa ja tietokoneiden ylläpitoa sekä oman alan tuotteiden palvelu- ja myyntitehtävissä toimimista. Työssäoppimisjakson voit suorittaa myös ulkomailla. Yrittäjyysvalmiuksia sinun on mahdollista kehittää tietokonekorjaamossamme oikeiden asiakastöiden parissa. Voit suorittaa samanaikaisesti ns. ammattilukio-opinnot, jolloin suoritat perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon ja lukion oppimäärän. Opiskelu kestää tällöin neljä vuotta.
Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto


Lisätiedot
Datanomin tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Lisätietoja koulutuksesta: perustutkintovastaava Mirka Rajaniemi, p. 044 757 9869 opinto-ohjaaja Tapio Oinas, p. 044 757 9869 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.