Koulutuskalenteri

Oppisopimuskoulutus

Koulutuksen tavoite Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena on useimmiten suorittaa ammatillinen toisen asteen tutkinto tai osatutkinto.
Koulutuksen kohderyhmä Oppisopimuskoulutus sopii niin nuorille kuin aikuisille. Myös yrittäjät voivat kouluttaa itseään oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen tavanomaisin kohderyhmä ovat työelämässä olevat henkilöt, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja suorittaa näyttötutkinnon.
Koulutuksen sisältö Valittavanasi on 52 perustutkintoa, 190 ammattitutkintoa ja 132 erikoisammattitutkintoa. Tarjolla oleviin tutkintoihin voit tutustua opetushallituksen sivuilla. http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/opetussuunnitelmien_ja_tutkintojen_perusteet/nayttotutkintojen_perusteet
Koulutuksen toteutus Oppisopimuskoulutus on työntekijän ja työnantajan välinen kirjallinen määräaikainen työsopimus. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa toteutettavilla lähi-, etä-, tai verkko-opinnoilla. Peritaate on, että sinun ei tarvitse opiskella sellaista, mitä jo valmiiksi osaat. Jokaiselle oppisopimusopiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opintojen toteuttamiseksi oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus voidaan aloittaa mihin vuodenaikaan tahansa.

Lisätiedot
Näyttötutkinnon suorittajan kannattaa selvittää mahdollisuutensa suorittaa tutkinto oppisopimuskoulutuksena oman alueensa oppisopimustoimistosta. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta antaa: Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto koulutussihteeri Anne Brandt p. 040 359 6241 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Organisaatio
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.