Koulutuskalenteri

Pintakäsittelyalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Maalarit ovat erikoisosaajia, jotka tekevät erilaisin työtavoin ja menetelmin monenlaisten pintojen käsittelyä uudis- ja saneerausrakentamisen kohteissa. Maalarin työnjälki näkyy laajasti. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia maalarina mm. maalaus- ja rakennusliikkeissä, remonttiyrityksissä rakennustyömailla, itsenäisenä yrittäjänä, lattianpäällystäjänä tehden maalaustöiden lisäksi lattioiden matto- ja parkettiasennuksia, seinien ja kattojen päällystystöissä, huoneistoremonteissa tai maalausalan liikkeissä asiakaspalvelutehtävissä.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammattillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, laatutietoisuutta, hahmottamiskykyä, kädentaitoja ja huolellisuutta. Pintakäsittelyalalla työskentelet erilaisten ihmisten kanssa ulkona ja sisällä. Itsenäisesti tai tiimeissä tehtävä työ edellyttää hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.
Koulutuksen sisältö Pintakäsittelyalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp). Pakolliset tutkinnon osat, 75 osp: - Rakennusten korjausmaalaus - Uudisrakennusmaalaus Valinnaiset tutkinnon osat: - Pientalojen ulkomaalaus - Tapetointi - Lattiapällysteiden uusiminen - Puupintojen pintakäsittelyt - Märkätilojen laatoitus - Yritystoiminnan suunnittelu - Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen - Yrityksessä toimiminen Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen - Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen - Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp.
Koulutuksen toteutus Maalariksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella. Uudisrakennuksilla ja huoneistoremonteissa opiskelet tasoite-, rakennusmaalaus-, tapetointi- ja lattianpäällystystöitä. Ammattiaineissa opit erilaisten materiaalien, värien ja pinnoitteiden käyttöä, joka mahdollistaa onnistuneen ja pitkäikäisen lopputuloksen. Opiskelussa kiinnitetään huomiota luontoystävällisyyteen, maalarin työympäristön parantamiseen sekä ympäristön kuormitusten vähentämiseen.
Tutkinto

Pintakäsittelyalan perustutkinto


Lisätiedot
Koulutus on mukana myös erillishaussa. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkoinnon, voit hakea nuorten ammatillisiin perustutkintoihin erillishaun kautta. Erillishaun hakemuksen voit täyttää osoitteessa https://wilma.kpedu.fi (valitse sivulta Sähköinen ilmoittautuminen). Maalarin tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Alan tyypillisiä jatko-opintoja ovat: - maalarin ammattitutkinto - maalarimestarin erikoisammattitutkinto - pintakäsittelymestarin erikoisammattitutkinto - artesaani - insinööri (AMK), materiaali- ja pintakäsittelytekniikan koulutusohjelma - artenomi (AMK), restauroinnin koulutusohjelma Lisätietoja koulutuksesta: opinto-ohjaaja Marjo Saarinen, p. 044 725 0183 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.