Koulutuskalenteri

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja tuotteiden on täytettävä myös hygienia- ja anniskeluvaatimukset ja säädökset. Työssä on tunnettava hyvin elintarvikkeet ja raaka-aineet. Kokiksi valmistuttuasi voit työskennellä henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä, ravintoloissa, cateringalalla, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä kahviloissa. Osaat suunnitella työtäsi, toimia annettujen ohjeiden mukaisesti ja arvioida oma työsuoritustasi. Osaat valmistaa maukasta, ravitsevaa, terveellistä ja esteettistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen näyttävästi esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain. Kokkina huolehdit ja pidät kunnossa työvälineet sekä osaat käyttää tarvittavia koneita ja laitteita. Tarjoilijana osaat esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja sekä kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita. Palvelet sekä yksittäisiä asiakkaita että asiakasryhmiä huolehtien heidän tyytyväisyydestään, viihtyisyydestään, turvallisuudestaan ja hyvinvoinnistaan. Kokin ja tarjoilijan ammatit ovat nykyisin hyvin kansainvälisiä. Kansainvälisyys näkyy monikulttuurisissa ruokalistoissa, työkavereissa, raaka-aineissa ja asiakaskunnissa. Tarjoilija tekee usein yhteistyötä toisten eri kulttuureista tulevien työntekijöiden kanssa asiakkaiden hyväksi.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, kielitaitoa ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Kokilta odotetaan joustavuutta, luovuutta, hyvää makuaistia, väri- ja muototajua, stressinsieto- ja organisointikykyä. Kokilla on mielikuvitusta, ja hän tuntee vastuuta ruuan maittavuudesta ja turvallisuudesta. Työ on osittain vuorotyötä. Tarjoilijalta odotetaan joustavuutta, omatoimisuutta, myyntihenkisyyttä, palvelualttiutta, kielitaitoa paineensietokykyä ja halua kohdata uusia asiakkaita eri vuorovaikutustilanteissa. Tarjoilijalla tulee olla esteettistä silmää ja luovuutta sekä ulkoisen olemuksen on oltava siisti ja huoliteltu. Työ on yleensä vuorotyötä.
Koulutuksen sisältö Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).
Koulutuksen toteutus Kokiksi tai tarjoilijaksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella. Kokin opinnoissa keskeisiä painopisteitä ovat ruoan valmistustaidot, asiakaspalveluosaaminen sekä yhteistyö- ja tiimityötaidot. Tarjoilijana opiskelet asiakaslähtöistä, kannattavaa sekä tuloksellista toimintaa.
Tutkinto

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto


Lisätiedot
Kokin tai tarjoilijan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Kokiksi valmistuneiden tyypillisimpiä jatko-opintoja ovat: - ravintolakokin ammattitutkinto - dieettikokin ammattitutkinto - suurtalouskokin ammattitutkinto - hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen erikoisammattitutkinto - restonomi (AMK), hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma - tradenomi (AMK), liiketalouden koulutusohjelma Tarjoilijaksi valmistuneiden tyypillisimpiä jatko-opintoja ovat - tarjoilijan tai baarimestarin ammattitutkinto - restonomi (AMK), hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma tai liiketalouden koulutusohjelma Lisätietoja koulutuksesta: opinto-ohjaaja Marjo Saarinen, p. 044 725 0183 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.