Koulutuskalenteri

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala

Koulutuksen tavoite Eläintenhoitajan koulutuksesta valmistuttuasi voit työskennellä mm. omassa kennelyrityksessä yrittäjänä, eläintenhoitajana, maatalousalalla, eläinkaupoissa, eläinlääkärin avustajana, eläinten kouluttajana tai eläinhoitoloissa.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Eläintenhoitajan koulutus soveltuu kennel- ja eläinalasta kiinnostuneille, motivoituneille ja aktiivisille opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa haluavat työskennellä eläinalalla joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä. Perustutkintoon voivat hakea sekä peruskoulupohjaiset että ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat.
Koulutuksen sisältö Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) sekä vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp).
Koulutuksen toteutus Kannuksessa eläintenhoidon osaamisalassa painotus on koirissa eli kennelalan opinnoissa. Opiskelu sisältää teoriaopintojen lisäksi runsaasti käytännön harjoittelua sekä koulun eläinhoitolassa että kasvattajilla, eläinkaupoissa ja muissa eläinalan yrityksissä. Eläintenhoidon osaamisalassa opiskelet mm. eläinten käsittelyä, hoitoa, ruokintaa ja kasvattamista. Opiskelu sisältää eläinten hoidon lisäksi myös perusteet maatalousalan töistä (tuotantoeläimet, maatalousalan perustaidot).
Tutkinto

Maatalousalan perustutkinto


Lisätiedot
Eläintenhoitotyö voi olla fyysisesti ja psyykkisesti raskasta, joten se vaatii ammattiin haluavalta hyvää kuntoa ja motivaatiota. Eläintenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Valmistuttuasi sinulla on hyvät valmiudet hakea jatko-opintoihin esimerkiksi luonnonvara-alalle, eläinlääketieteen, biologian tai fysioterapian alalle. Opistolla järjestetään myös jatko-opintoja alalta, esim. homekoiraohjaajan koulutus ja eläintenhoitajan ammattitutkinto. Koulutukseen järjestetään soveltuvuuskoe 2.-5.5.2017 Kannuksessa. Soveltuvuuskokeessa testataan hakijan - motivaatiota ja innostuneisuutta työskennellä eläinalalla - oma-aloitteisuutta, valmiutta siirtyä oppilaitokseen sisäoppilaitosmuotoiseen opetukseen - tiimityötaitoja Soveltuvuuskoe muodostuu henkilökohtaisesta haastattelu- ja eläintenkäsittelytehtävästä sekä ryhmämuotoisesta tehtävästä Lisätietoja koulutuksesta: Tytti Lintenhofer, p. 044 725 0645 koulutussuunnittelija Heidi Jokinen, p. 044 725 0624 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.