Koulutuskalenteri

Hiusalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Hiusalan perustutkinnon suoritettuasi osaat toimia asiakaspalveluhenkisesti hiusalan ammattilaisena. Osaat tehdä kampauksia ja ehostuksia sekä opastaa asiakasta hiusten ja hiuspohjan hoitamisessa ja kosmeettisten tuotteiden käytössä. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia parturi-kampaajana mm. työntekijänä, tuolinvuokralaisena tai itsenäisenä yrittäjänä, hiustenhoitotuotteiden myyntitehtävissä tukku- tai vähittäiskaupoissa, tai teatteri- ja elokuva-alalla.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on seuraavan kerran yhteishaussa keväällä 2017. Parturi-kampaajalta vaaditaan hahmottamiskykyä ja hyvää värisilmää. Joustavuus ja sosiaalisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Alalla edellytetään tervettä itsetuntoa, oman elämän hallintaa ja sisäistettyä ammattietiikkaa.
Koulutuksen sisältö Hiusalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osp). Parturi-kampaajan tutkinnon keskeisiä sisältöjä ovat asiakaspalvelu, erilaiset hiusten hoito- ja kemialliset muotoilukäsittelyt sekä tuotetuntemus. Pakolliset tutkinnon osat, 120 osp: - Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt - Kampaukset ja ehostus - Värjäyskäsittelyt - Permanenttikäsittelyt - Hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta Valinnaiset tutkinnon osat, 15 osp: - Asiakkaan tyylipalvelut - Hiusten hoito- ja muotoilukokonaisuudet - Yritystoiminnan suunnittelu - Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen - Yrityksessä toimiminen - Ekologiset hiuspalvelut Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen - Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen - Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen Vapaasti valittavat tutkinnon osat, 10 osp.
Koulutuksen toteutus Parturi-kampaajaksi opiskellaan Kokkolassa Hyvinvointikampuksella. Hiusalan tuotteiden ja palveluiden myyntiä ja markkinointia opiskelet työelämälähtöisesti koulun harjoitusyrityksessä.
Tutkinto

Hiusalan perustutkinto


Lisätiedot
Hiusalan perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskennellessä normaalista fyysiestä kunnosta on etua, sillä työtehtävissä seistään paljon. Ihoallergiset oireet ja ärsytysihottumat, hengityselinsairaudet sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet voivat olla este alalla työskentelylle. Parturi-kampaajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Lisätietoja koulutuksesta: perustutkintovastaava Tuija Konttijärvi, p. 040 808 5585 opinto-ohjaaja Sari Haglund, p. 040 808 5153 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.