Koulutuskalenteri

Autoalan perustutkinto

Koulutuksen tavoite Ajoneuvoasentajana huollat, korjaat ja varustat autoja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Laaja-alaisesta koulutuksesta saat hyvän pohjan myös moniin muihin autoalan tehtäviin, kuten teollisuuden, logistiikan tai varaosakaupan työtehtäviin. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. ajoneuvoasentajana autoliikkeissä, autokorjaamoissa tai huoltamoilla, erilaisissa kuljetusliikkeissä, rengas-, diesel-, autosähkö- ja varaosaliikkeissä. Oma autokorjaamo ja yrittäjyys ovat myös hyvä vaihtoehto alalla.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Koulutus on mukana yhteishaussa. Ajoneuvoasentajan opinnot ja tuleva työ edellyttävät asiakaspalvelutaitoja, vastuullista asennetta,oma-aloitteisuutta ja valmiuksia itsensä kehittämiseen. Teknologian nopean kehityksen seuraaminen ja uuden tekniikan osaaminen on alalla tärkeää.
Koulutuksen sisältö Autoalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Autotekniikan osaamisalan pakolliset tutkinnon osat, 90 osp: - Auton tai moottoripyörän huoltaminen - Auton korjaaminen Valinnaiset tutkinnon osat, 45 osp: - Sähkövarusteiden mittaus ja korjaus - Rengastyöt - Kuorma-auton alusta- ja hallintalaitteiden korjaus - Yritystoiminnan suunnittelu - Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen - Yrityksessä toimiminen Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp: - Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen - Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen - Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen - Sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen Vapaasti valittavat tutkinnon osat (10 osp).
Koulutuksen toteutus Ajoneuvoasentajaksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella.
Tutkinto

Autoalan perustutkinto


Lisätiedot
Ajoneuvoasentajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Työelämässä alan osaamista voi kehittää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin. Alan mahdollisia jatko-opintoja ovat esimerkiksi: - autokorimekaanikon ammattitutkinto - automekaanikon erikoisammattitutkinto - insinööri (AMK), auto- ja kuljetustekniikan koulutusohjelma. Lisätietoja koulutuksesta: opinto-ohjaaja Jouni Mantila, p. 044 725 0175 Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at) kpedu.fi

Organisaatio
Koulutus alkaa 14.8.2017
Koulutus päättyy 29.5.2020
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.