Koulutuskalenteri

Elintarvikealan perustutkinto, oppisopimuskoulutus

Koulutuksen tavoite Työskenteletkö elintarviketeollisuudessa? Puuttuuko sinulta alan tutkinto? Nyt on mahdollisuus suorittaa Elintarvikealan perustutkinto tai sen osa. Osaamisalana koulutuksessa on joko Lihantuotteiden valmistaja tai Elintarvikkeiden valmistaja. Koulutuksen tavoitteena on elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit ruokavalmisteiden valmistusta, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä makeisten valmistusta. Perehdyt pakkaamiseen, varastointi- ja lähettämötoimintoihin, erityistuotevalikoimiin (ruokavalio, luomu sekä funktionaaliset), alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun. Saat hyvät perusvalmiudet tuotekehitykseen, jolla on suuri merkitys asiakaslähtöisessä toiminnassa. Lihatuotteiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja -valmisteiden valmistusta, sekä elintarvikepakkaamista. Lisäksi tutustut täyslihatuotteiden, kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen. Perehdyt myös yritystoimintaan ja asiakaspalveluun.
Koulutuksen kohderyhmä Elintarviketeollisuuden parissa työskentelevät henkilöt.
Koulutuksen sisältö Pakolliset tutkinnon osat: - Elintarviketuotannossa toimiminen - Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito - Elintarvikkeiden valmistus Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi työtehtävien/kiinnostuksen mukaan) - Elintarvikkeiden myymälätoiminnot - Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa - Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa - Pakkaustoiminnot - Varastointi- ja lähettämötoiminnot
Koulutuksen toteutus Koulutus kestää noin 2 vuotta ja se toteutetaan työn ohessa. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Lähiopetuspäiviä on noin kaksi kertaa kuukaudessa. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.
Tutkinto

Elintarvikealan perustutkinto


Lisätiedot
Osallistujilta peritään tutkintomaksu 58 ¿, joka tilitetään Opetushallitukselle. Ammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta. Katso hakukriteerit www.koulutusrahasto.fi Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Lisätietoja oppisopimuksesta: Anne Brandt, p. 040-3596 241 Lisätietoja koulutuksesta: Opettaja Mia Händelin, 040 359 6216 Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus Liiketalous ja yrittäjyys Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Organisaatio
Hinta Tutkintomaksu 58 ¿
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.