Koulutuskalenteri

Perhon lukion luontolinja

Koulutuksen tavoite Onko tähtäin suunnattu maatalous- ja metsätieteelliseen tiedekuntaan? Haaveiletko työskentelystä luonto-ohjaajana, riistanhoitajana tai eräalan toimijana? Tule meille! Me rakennamme polkusi! Luonto-ohjaajat toimivat metsästyksen, riistanhoidon ja alaan liityvän kaupan- ja matkailuntehtävissä. Työ on usein varsin itsenäistä ja vaatii hyviä yhteistyö- ja johtamistaitoja. Ammatin moni-ilmeisyyden vuoksi luonto-ohjaajan on hallittava monia erilaisia työvälineitä ja käytännön työtapoja hankalissakin maasto olosuhteissa. Luonto-ohjaajan koulutus on käytännönläheistä ja monipuolista, ja tarjoamme siihen Perhossa erinomaisen oppimisympäristön: viihtyisä riistaluokka, ainutlaatuinen riistateurastamo ja metsästyskoirien koulutustarha. Koululla on oma vesilintukosteikko ja ympärillä erinomaiset jahtimaat. Toimipaikan lähellä oleva Salamajärven kansallispuisto tarjoaa vaeltamisen ja eränkäynnin harjoittelulle upeat puitteet.
Koulutuksen kohderyhmä Nuorten ammatillinen peruskoulutus / lukiokoulutus on suunnattu pääasiassa alle 25-vuotiaille. Hyvä fyysinen kunto on eduksi maastossa toimittaessa. Rauhallisuus, kyky keskittyä ja toimia päättäväisesti ovat tarpeellisia ominaisuuksia luonto-ohjaajalle. Opetus on metsästys- ja riistapainotteista, mutta luontolukiossa voi myös suuntautua tutkinnon osiin, joissa ei tarvita metsästyskorttia.
Koulutuksen sisältö Perhon lukion luontolinjalla voit valita seuraavia polkuja: Luontoharrastajan polku: Lukio 75 kurssia, kaksi tutkinnon osaa Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta Luontoharrastajan polulla suoritat lukion pakolliset kurssit, vähintään 10 syventävää kurssia sekä kaksi tutkinnon osaa Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta. Tutkinnon osat ovat valittavissa seuraavista kokonaisuuksista: - Metsästys ja riistan käsittely 15 osp - Maastossa ruokaileminen 15 osp - Vaelluksen ohjaaminen 15 osp Tutkintonimike: Ylioppilas Luontopolku: Lukio 75 kurssia, Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto 180 osp Luontopolulla suoritat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon lisäksi Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon. Lukiossa suoritat 47 (51) pakollista kurssia ja vähintään 10 syventävää kurssia. Soveltavat kurssit hyväksi luetaan ammatillisesta perustutkinnosta. Ammatillisessa perustutkinnossa suoritettavat tutkinnon osat ovat: - Kestävällä tavalla toimiminen 40 osp - Luonnossa ohjaaminen 35 osp Lisäksi suoritat vähintään 45 osp valinnaisia tutkinnon osia esimerkiksi seuraavista vaihtoehdoista: - Metsästys ja riiistan käsittely 15 osp - Vaelluksen ohjaaminen 15 osp - Maastossa ruokaileminen 15 osp - Ulkoilureittien rakentaminen ja hoitaminen 15 osp Lukion kursseista hyväksi luetaan ammatillisiin valinnaisiin 15 osp, yhteiset aineet 35 osp sekä vapaasti valittavat opinnot 10 osp. Mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto. Kaksoistutkinto sisältää ammatillisen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon.
Koulutuksen toteutus Luonto-ohjaajan opinnot suoritetaan Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Perhon toimipaikassa, lukio-opinnot tapahtuvat Perhon lukiossa. Haku Opintopolussa Perhon lukioon > lukion metsästys- ja luontolinja.
Tutkinto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto


Lisätiedot
Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opistolla on koiratarha luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden koiria varten. Lisätietoja koulutuksesta: Opinto-ohjaaja puh.040 352 3360

Organisaatio
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.