Koulutuskalenteri

Koulutuskokeilu, aikuiset

Koulutuksen tavoite Koulutuskokeilun tavoitteena on löytää ala, joka sinua kiinnostaa sekä selvittää soveltuvuus ja motivaatio koulutukseen ja ammatin vaatimuksiin.
Koulutuksen kohderyhmä Palvelu on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuskokeilun kesto on 1-10 päivää. Koulutuskokeilu on sopiva ratkaisu, mikäli olet vailla ammatillista peruskoulutusta tai vaihtamassa ammattia, haluat täydentää koulutustasi tai olet palaamassa työmarkkinoille ja tarvitset tukea soveltuvan koulutuksen löytämiseen.
Koulutuksen sisältö Koulutusalat ja ammatit muuttuvat. Koulutuskokeilun avulla pääset näkemään eri aloja, ammattien vaatimuksia sekä kokeilemaan, mikä juuri sinua kiinnostaa.
Koulutuksen toteutus Koulutuskokeilussa tutustut koulutuksen sisältöön ja ammattien vaatimuksiin. Koulutuskokeilussa voit keskustella opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla oppitunteja. Koulutuskokeilu voi kerrallaan kestää 1-10 päivää. Koulutuskokeilusta sovitaan työnhakija-asiakkaan kanssa laadittavassa työllistymissuunnitelmassa, jolloin työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysetuutta korotettuna koulutuskokeilun ajalta.

Lisätiedot
Koulutuskokeilua toteutetaan Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksessa seuraavilla aloilla: - viestintä ja tietotekniikka - sosiaali- ja terveysala - liiketalous ja yrittäjyys - humanistinen ja kasvatusala - rakentaminen ja tekniikka - luonnonvara-ala Jos kiinnostuit koulutuskokeilusta, ota yhteyttä joko TE-toimistoon, kirjaamo.pohjanmaa(at)te-toimisto.fi, tai soita käytännön järjestelyistä vastaavalle Tuula Paavola-Ylitalolle, p. 040 808 5013. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Organisaatio
Laajuus 0
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.