Aikuisten neuvonta- ja ohjauspalvelut  »Ajankohtaista

Valokuvan pyöreä pöytä 30.3.2014

Kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille, kameraseuroille, alan harrastajille, ammattilaisille ja opiskelijoille avoin keskustelutapahtuma ja ajankohtaiskatsaus Kälviällä, Kokkolan kupeessa.

Ohjelma klo 12-18:

Klo 12.00 Avaus

Klo 12.15-13.30 "Valokuvausala 2014; missä mennään?"
Katsaus harrastajien ja ammattilaisten näkökulmasta:
- Reino Havumäki, Suomen Kameraseurojen Liitto (SKSL)
- Anne Yrjänä, Suomen Ammattivalokuvaajat (SAV)

Klo 13.30 Kahvitarjoilu

Klo 14.00-15.30 Hanna-Kaisa Hämäläinen: *Valokuva ja yhteiskunta 2014" Kamera on lähes kaikilla, kuvia otetaan enemmän kuin koskaan, esityskanavat ovat globaaleja. Valokuva on murroksessa. Vai onko?
- Hanna-Kaisa Hämäläinen (s.1975), valokuvaaja; on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2004. Hän on työskennellyt freelancekuvaajana ja kuvajournalistina lukuisille eri lehdille ja medioille vuodesta 2000 alkaen.
Hämäläinen on toiminut myös kuvatoimittajana Photo Raw -lehdessä sekä valokuvauksen ja kuvajournalismin opettajana sekä luennoitsijana muun muassa Tampereen yliopistossa. Hämäläinen on toiminut Suomen Lehtikuvaajat ry.:n puheenjohtajana vuosina 2006-2008. Nykyään Hämäläinen on kuvajournalismiin ja dokumentaariseen valokuvaan erikoistuneen Photo Do -yhdistyksen puheenjohtaja. Hän on myös Journalistiliiton valtuuston jäsen sekä Suomen freelance-journalistien hallituksen jäsen.

Klo 15.30 - 17.00 11-kollektiivi (edustaa Maija Tammi)
”11” - kollektiivi on Tampereen Yliopistolla opiskelleiden dokumentaaristen valokuvaajien muodostama ryhmä, joka on lähtenyt ajamaan uuden suomalaisen kuvajournalismin asiaa. Näin ryhmä kertoi Valokuvataiteen Museolle ripustetun näyttelynsä yhteydessä:
”Me Suomi-kuvasarjan tekijät edustamme freelancer-sukupolvea. Sananmukaisesti työmme on vapaa harhailu. Freelancer-valokuvaaja, onko mitään kliseisempää 2010-luvun ammattia? Matkustamme sinne tänne. Nukumme riippumatossa balilaisen lippaluolan alla, syömme modernia indonesialaista katuruokaa Singaporessa, juomme Jäger-pommeja Verbierissä. Meille ihmeet ovat arkipäivää. Aikakautemme ja ammattimme on tehnyt meistä sinne tänne sinkoilijoita. Onko syntynyt tilanne, jossa Suomi näyttää kaukaiselta ja on meille se viimeinen kohde. Ehkä freelancer-sukupolvi tarvitsee matkan Balin sijaan kotimaahansa.”

Yhteisöllisyyteen uskovan ryhmän edustajat esittelevät ”11”-kollektiivin toimintaa ja luento-osuudella jatkavat aiheesta "Valokuvan ja yhteiskunnan suhde 2014". Valokuvia otetaan koko ajan enemmän ja enemmän, kamera on kohta jokaisella mukana jossain formaatissa ja jakelukanavat ovat muuttuneet globaaleiksi. Miten tämä käytännössä vaikuttaa esimerkiksi valokuvaprojektien tuottajiin ja tuotantoihin; kuvaajiin, jotka haluavat teoksiaan esille vaikuttaakseen kansalaiseen?

Klo 17.00 - 18.00 vapaata keskustelua ja seurustelua, kiinnostuneilla mahdollisuus tutustua valokuvauskoulutuksen tiloihin ja -sisältöihin opistolla (
www.valokuvauskoulutus.com)

Klo 18 - tilaisuus päättyy

Järjestäjinä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste ja Keski-Pohjanmaan kansanopisto.


Takaisin »
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.