Aikuisten neuvonta- ja ohjauspalvelut  »Ajankohtaista

Yhtä Centrian englanninkielistä opiskelupaikkaa tavoittelee viisi hakijaa

Centria-ammattikorkeakoulun englanninkieliseen koulutukseen haki tiistaina päättyneessä yhteishaussa 422 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita oli 1621.

Centrialla oli haussa kolme englanninkielistä koulutusohjelmaa: Kokkolassa tarjottavat Business Management- ja Information Technology -koulutukset sekä Ylivieskassa tarjottava Industrial Management -koulutus. Aloituspaikkoja näissä on yhteensä 90, joten yhtä aloituspaikkaa tavoittelee lähes viisi hakijaa.

- Vertailu viimevuotisiin hakijamääriin ei ole oikein mielekästä, koska sekä hakukohteet että aloituspaikkamäärät poikkeavat paljon toisistaan, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä. – Kokonaisuudessaan hakijamäärä kuitenkin jäi viimevuotisesta, ja se oli nyt samalla tasolla kuin toissa vuonna.

Business Management -koulutukseen tuli 224, Information Technology -koulutukseen 91 ja Industrial Management -koulutukseen 107 hakemusta.

Hakijoita Centriaan tuli 38 eri maasta. Centria ammattikorkeakoulun ensisijaisista hakijoista 11 % oli Suomesta ja 89 % ulkomailta. Eniten suomalaisia hakijoita tuli liiketalouden koulutukseen. Suomalaisista hakijoista suurimman osan, 63 %, kotipaikka on Centrian toimialueella Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Ulkomaalaisia hakijoita tuli eniten Vietnamista, Nepalista, Kamerunista ja Nigeriasta. Euroopan maista Venäjä oli kärjessä.

Yhteishaku ammattikorkeakoulujen suomenkielisiin koulutusohjelmiin on 3.3.–1.4.2014. Haku aikuisten Business Management -koulutukseen ja International Business Management -koulutukseen on parhaillaan käynnissä ja se jatkuu 25.4.2014 saakka.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086
Erikoissuunnittelija Saana Finni, saana.finni@centria.fi, 040 808 6619


Takaisin »
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.