Aikuisten neuvonta- ja ohjauspalvelut  »Ajankohtaista

Älykäs ruokalista markkinoille

Tablettitietokoneella käytettävä älykäs ruokalista on pian ravintoloissa. Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitysyksikkö CENTRIAn projektin tuloksena Ylivieskan yksikössä kehitettyä älykästä SmartMenu-ruokalistaa on tuotteistettu kaupalliseksi sovellukseksi yhteistyössä Delitaz Oy:n kanssa syksystä 2011 lähtien.

Älykäs ruokalista on helppokäyttöinen ja sitä voi käyttää usealla kielellä. SmartMenun avulla ravintola voi tuoda ruokalistansa esille visuaalisesti. Tarjoilijan kutsuminen käy napin painalluksella. Sovellusta voidaan käyttää myös tilausten hallintaan, jolloin henkilökunnan huomio voidaan suunnata kokonaan asiakaspalveluun.

- SmartMenu on erinomainen esimerkki siitä, miten tutkimuksella ja innovaatiotoiminnalla luodaan helppokäyttöisiä uusia palveluita ja kehitetään ravintola-alan liiketoimintaa, toteaa tuotteen markkinoille saattamisesta vastaavan Delitaz Oy:n toimitusjohtaja Antti Auno.

SmartMenun kehityksestä vastaava projekti-insinööri Juhana Jauhiainen CENTRIA Ylivieskan yksiköstä on tyytyväinen lopputulokseen. - SmartMenun kehityksen myötä on saatu kokemusta yhteistyöstä ravintola-alan yritysten kanssa. Yhteistyö on ollut erittäin mielenkiintoinen ja palkitseva kokemus, kertoo Juhana Jauhiainen.

SmartMenun taustalla oleva palvelurobotti-hanke sai toukokuussa kunniamaininnan Suomen korkeakoulujen Yrittäjyysfoorumin järjestämässä yrittäjyystekokilpailussa.

Lisätietoja antavat:

CENTRIA tutkimus ja kehitys (Ylivieska) projekti-insinööri Juhana Jauhiainen, juhana.jauhiainen@centria.fi
Delitaz Oy:n toimitusjohtaja Antti Auno antti.auno@smartmenu.fiAvaa liiteTakaisin »
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.