Aikuisten neuvonta- ja ohjauspalvelut  »Ajankohtaista

Sähköinsinööriksi työn ohessa - haku meneillään!

Tahtigeneraattorin verkkoon tahdistus meneillään. (kuva: Centria-ammattikorkekaoulu)


Tammikuussa 2016 käynnistyy sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus monimuotototeutuksena Centria-ammattikorkeakoulussa. Koulutus on tarkoitettu etenkin henkilöille, joille kokoaikainen opiskelu ei sovi. Tutkinto on suoritettavissa neljässä vuodessa. Nopeampikin opiskelutahti on mahdollinen, esimerkiksi silloin, kun henkilöllä on aiempia korkeakouluopintoja.

Lähiopetusta on tarjolla Ylivieskassa perjantai-iltapäivisin ja iltaisin sekä lauantaisin. Opintojaksojen aineisto kootaan kuitenkin Optima-tietojärjestelmään, joten opinnot eivät edellytä paikalla oloa joka viikonloppu. Tutkinnon voi näin suorittaa muualla Suomessa asuen. Kevään yhteenveto tapahtuu intensiiviviikolla toukokuussa 2016.

Ylivieskassa on ollut sähköinsinöörikoulutusta 25 vuotta, joten Centria-ammattikorkeakoulu on Pohjois-Suomen vanhimpia sähköinsinöörikouluttajia. Suomen ammattikorkeakoulujen sähköinsinöörikoulutus on perinteisesti ollut sähkövoimatekniikkaan painottuvaa ja toteutunut sähkötekniikan koulutusohjelmassa. Centria-ammattikorkeakoulun erikoisuutena on ollut painopiste energian tuotannon kysymyksissä.

Centria-ammattikorkeakoulusta valmistuneet sähköinsinöörit ovat työllistyneet hyvin. Tyypillisiä työtehtäviä valmistumisen jälkeen ovat olleet sähkösuunnittelija, projektipäällikkö, tarjouslaskija, tuotekehitysinsinööri, käyttöpäällikkö, sähkötöiden johtaja, käytönjohtaja. Moni aikuisopiskelija on sijoittunut myös opetustehtäviin.

Haku opintoihin on 22.9.2015 mennessä. Lisätietoja löytyy hakusivuilta!

Jari Halme, yliopettaja


Takaisin »
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.