Aikuisten neuvonta- ja ohjauspalvelut  »Ajankohtaista

Centrian Teatterifestivaalit tarjoaa tutkiskelua ihmisyydestä

Centria-ammattikorkeakoulun Teatterifestivaalit käynnistyvät 9.4. ja jatkuvat 25.4. saakka. Ensi-iltansa saa kolme näytelmää. Näytelmien sisällöissä tutkitaan maailmassa tasapainoilevaa ja usein hyvin absurdiakin ihmisyyttä.

Festivaalit avaa Aleksi Höylän ohjaama ja Fredrik Åkerlindin käsikirjoittama Matka. Matka sijoittuu aikaan, jossa nyky-yhteiskunnan rakenteet ovat pelkkä muisto. Ihmisen syvimmät tunteet ja tarpeet ottavat vallan ja hengissä pysyminen nousee kaiken ylitse. Matka on näytelmäpohjainen liveroolipeli, joka johdattaa katsojat hyvinvointiyhteiskunnan ajankohtaisten kysymysten äärelle. Matkaa esitetään neljä kertaa, joista viimeisin tapahtuu yleisönäyttelijöillä.

Anna-Leena Järven ohjaama Elämän uni kertoo oman totuuden etsimisestä ja sen kadottamisesta. Näytelmä kysyy sitä miksi meidän on aina mentävä teatteriin katsomaan mitä siellä tapahtuu, eikä katsoa sitä mitä meille tapahtuu. Näytelmä painottaa jokaisen omaa tapaa nähdä todellisuus viemällä esityksen tapahtumat Studioteatteri Reaktion eri huoneisiin. Näytelmä on Federico Garcia Lorcan kesken jäänyt teksti, ja sen on suomentanut Silja Ylitalo.

Mää oisin suna, ja sää oisit muna on Timo Kekkosen humoristinen ja hurrikaanin lailla iskevä kuvaus siitä, kuinka meillä on lupa olla virheellinen ja kuinka elämästä löytyy huumoria, kunhan vain muistaa katsoa peiliin.  Näytelmässä seikkailee kaksi pariskuntaa, Markku ja Reetta ja Maarit ja Eino. Voiko Markku, jonka nahkaa ei romantiikan hempeä nuoli ole viime aikoina kutitellut, lopulta oppia jotain herkältä Einolta? – Näytelmä on täynnä yllätyskuoppia ja absurdeja ihmishahmoja, kertoo Kekkonen esikoisohjauksestaan. Näytelmän on käsikirjoittanut Sari Länsivaara.

Kutakin näytelmää esitetään 3–4 kertaa Kokkolassa Studioteatteri Reaktiossa osoitteessa Pitkänsillankatu 45. Teatterifestivaalit ovat osa Centria-ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelman opintoja, joissa opintojensa loppuvaiheessa olevat teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat näyttävät kyntensä ohjaajina.

Lisätietoja:
Päätoiminen tuntiopettaja Minna Koivula, minna.koivula@centria.fi, 044 725 0771
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Tiedot näytelmistä, esitysajat ja -paikat: www.centria.fi/teatterifestivaalit


Takaisin »
© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.